• tip400-25kg
  • tip400-10kg
  • tip400-1kg
  • tip400-5kg

Brašno TIP 400

Namensko pšenično brašno tip T-400 je meko brašno izrazito bele boje i fine granulacije. Namenjeno je za pripremanje peciva od finalnog fermentisanog testa kao što su krofne, mekike, panceroti i sl. gde je kvasac sredstvo za narastanje testa.
Finim mlevenjem dobija se belo brašno. Uklanjanjem omota zrna i klice smanjen je nivo vitamina, ali upravo zato imaju izvrsna svojstva pečenja.
Upotrebljavaju se za pripremu belog hleba i raznih vrsta finih peciva i kolača. Belo brašno se najčešće koristi i za pripremu domaćih testenina.

Pakuje se u pakovanja:
1 kg, 5 kg, 10 kg i 25 kg.

Sadržaj vlage
Sadržaj pepela Kiselinski stepen
do 15.00% 0.45% na s.m. do 2.50

KIFLICE SA SIROM

U 2,5 dl mlakog mleka staviti 2 kašičice šećera i razmutiti parče kvasca. Ostaviti petnaestak minuta da kvasac nadođe. Zatim mleko i kvasac sipati u vanglu, dodati 2 jaja, 1 dl ulja i kašičicu soli. Postepeno dodavati pola kilograma brašna i zamesiti meko testo.

Testo zatim pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste oko sat vremena. Kad je testo nadošlo istresti ga na sto posut brašnom i dobro ga izmesiti. Razviti jednu tanku koru i premazati je 1/3 margarina, pa zatim preklopiti koru sa svih strana i ostaviti oko petnaest minuta. Ovaj postupak ponoviti još dva puta. Zatim testo podeliti na dva dela, razvući tanke kore i iseći ih na trouglove.

Izmrviti jednu veću krišku sira, dodati jedno belance i dobro izmešati. Ovaj fil stavljati kašičicom na svaki od trouglova i uvijati kao kiflice. Kiflice naređati na podmazan pleh, premazati ih žumancetom i ostaviti još malo da narastu. Zatim ih peći u zagrejanoj rerni (220˚C) oko pola sata.